دلمه کلم یکی از بهترین پیش غذاهای مجلسی است که به گفته پزشکان و کارشناسان تغذیه موادی که دلمه ازش تهیه می شود بسیار مفید و برای سلامت بدن توصیه می شود که با ما توی این آموزش دلمه کلم برگ سفید را آموزش می دهیم. دلمه کلم هم به صورت رولی، هم بقچه ای و یا با کمک یک لیوان تهیه می شودکه کاملا سلیقه ای می باشد.
مواد لازم برای تهیه دلمه کلم با برگ سفید
- برنج۱ پیمانه
- لپه۱/۲ پیمانه
- گوشت چرخ کرده۳۰۰ گرم
- پیاز۱ عدد بزرگ
- رب۱ ق غذا خوری
- شکر۴ ق سوپ خوری
- آبلیمو و آبغور و سرکه سفید۴ ق سوپ خوری
- فلفل و زردچوبه و نمک به مقدار لازم
- سبزی دلمه (مرزه، ترخون، شوید، گشنیز، تره) ۱ پیمانه
طرز تهیه دلمه کلم برگ مجلسی
مرحله اول (آماده سازی)
- لپه را از ۲ ساعت قبل با مقداری نمک خیس کنید و بعد بپزید.
- برنج را نیز با مقداری نمک خیس کنید تا نیم پز شود یعنی وقتی بین دو انگشت فشار می دهید خیلی شل یا سفت نباشه.
- درون قابمه بزرگی آب بریزید تا به جوش بیاد و یک قاشق سوپ خوری بهش نمک اضافه کنید. برگ های کلم را جدا کنید داخل قابلمه بریزید. وقتی برگ های کلم کمی نرم شدند از روی حرارت بردارین و در آبکش قرار بدید تا سرد شوند.
مرحله دوم (آماده سازی مواد میانی دلمه کلم)
پیاز را نگینی خرد کرده داخل ماهیتابه مقداری روغن ریخته و پیاز را با زردچوبه خوب تفت بدید تا طلایی شود. سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و فلفل سیاه و نمک و ادویه ها را بهش اضافه کرده و تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد. سپس لپه، برنج و کمی شکر و آبلیمو را اضافه میکنم و در آخر سبزی دلمه را به موادمون اضافه می کنم و از روی حرارت بر میدارم.
مرحله سوم (پیچیدن دلمه کلم به صورت بقچه و سیگاری)
مطابق تصویر مواد میانی را داخل برگ های کلم بگذارید و بپیچید، کف قابلمه را چند برگ کلم بگذارید و دلمه پیچیده شده را مرتب روی هم بگذارید.
مرحله چهارم (پخت)
وقتی کار پیچیدن دلمه ها تموم شد یک ظرف یه مقدار سنگین را روی دلمه بزارید تا برگ های دلمه حین پخت از هم باز نشه. مقداری آب درون قابلمه بریزید تا خوب بخارپز بشه بعد از گذشت نیم ساعت نوبت اضافه کردن سس به دلمه هاست. بدین صورت که دو ق غذا خوری روغن و کره را باهام روی حرارت می گذاریم و بهش رب گوجه فرنگی اضافه می کنیم بعد چند دقیقه که رب خوش رنگ شد، دو سوم پیمانه آب به همراه سرکه و آبلیمو و شکر را اضافه میکنیم و روی دلمه هامون می ریزیم (میزان شکر و سرکه و آبلیمو به ذائقه خودتون بستگی داره و قابل کم و زیاد شدن هست) بعد حدود نیم ساعت دیگر اجازه می دهیم تا آب تبخیر شود و دلمه های خوشمزه ما خوب پخته شود.
- ۹۹/۱۱/۱۵